‘Mijn werk draait om kleuren, materialen,
patronen en proporties’ | Saris van TwillertMijn ‘Duotone Portraits’ zijn grote abstracte portretten, geschilderd met ecovriendelijke verf op Claessens linnen. Van de duo’s die ik afbeeld hanteer ik als doekformaat hun beider lichaamslengte, of in het geval van één persoon de lichaamslengte + de hand-tot-hand lengte. Deze verhoudingen geef ik vervolgens in diverse lagen, in twee kleuren weer. De donkerste kleur laat de overeenkomstige lengte zien. De lichtere kleur geeft het verschil in lengte aan. De matte verf heeft een zachte uitstraling en tegelijkertijd een bijzonder hoge kleurintensiteit. Van veraf is het een diep monochroom kleurvlak waar je bijna in lijkt te verdwijnen, maar van dichtbij zie je de details. Het stabiele frame is van aluminium. Deze portretten schilder ik in opdracht.


Mijn ‘Duotone Papers’ zijn geometrische werken, geschilderd met ecovriendelijke verf op 400 grams hoogwaardig, handgemaakt papier. Het papier bestaat uit hennep, linnen en katoen. De matte verf heeft een zachte uitstraling en tegelijkertijd een bijzonder hoge kleurintensiteit. De eikenhouten lijsten in A2- en A3-formaat, zijn van de Deense design studio ‘Moebe’. De ruimte tussen de houten randen en het werk is transparant dmv de dubbele plexiglas platen. Naast het (bekende) ‘Moebe’ ophang-elastiek, heb ik aan de achterzijde twee subtiele gaatjes in de lijst geboord; met de bijgeleverde betonspijkers bevestig je de lijst nu desgewenst ook heel eenvoudig plat tegen de muur.


Mijn ‘Cork Friends’ zijn kleine objecten van kurk (formaat tompouce; 12 x 6 x 4 cm), beschilderd met ecovriendelijke verf in een geometrisch patroon in één of twee kleuren, bedoeld om neer te zetten of aan de wand te hangen; solo of juist met meer tegelijk. Een kleine, maar fijne ‘color spot’. De matte verf heeft een zachte uitstraling en tegelijkertijd een bijzonder hoge kleurintensiteit. Aan de achterzijde bevindt zich in het midden een ingefreesd RVS ringetje; je kunt dus zelf kiezen of je ze verticaal of horizontaal ophangt en wat de boven- of onderkant is. Een op maat gemaakt doosje en een betonspijker worden bijgeleverd. Deze ‘vrienden’ maak ik ook custom made.

 

Saris van Twillert overzicht Duotone Portrait
CFs
Duotone Paper A3
1 | compilatie van ‘Duotone Portrait’ – ‘1m96 x 1m60’
2 | ‘Cork Friends’ – 12 x 6 x 4 cm
3 | ‘Duotone Paper’ in Deense ‘Moebe’ lijst – A3