‘Mijn werk draait om kleuren, materialen,
patronen en proporties’ | Saris van Twillert

 

overzicht portret '1m96 x 1m60'
Cork Friend
lumières de Saris
1 | ‘1m96 x 1m60’ – portret van twee geliefden
2 | Cork Friend – 12 x 6 x 4 cm
3 | ‘lumières de Saris’ (comme tu dis Paris ;) – kandelaars


Ik schilder met matte, duurzame verf die bestaat uit 100% natuurlijke en organische pigmenten en dierproefvrij is. De matte verf heeft een zachte uitstraling en tegelijkertijd een bijzonder hoge kleurintensiteit. 

Voor wat betreft de dragers van mijn werken gebruik ik bio based materialen; zo schilderde ik bijvoorbeeld op panelen van berkenhout uit Berlijn en op dit moment ben ik bezig met een serie die ik schilder op restmateriaal van een bedrijf dat bio based materiaal voor de bouwindustrie maakt. Verder werk ik op linnen, kurk en papier dat bestaat uit hennep, linnen en katoen.

Mijn Duotone Portraits zijn abstracte portretten, geschilderd op Claessens linnen, bespannen op een stabiel frame van aluminium. Van de duo’s die ik afbeeld hanteer ik als doekformaat hun beider lichaamslengte, of in het geval van één persoon de lichaamslengte x de hand-tot-hand-breedte (op ware grootte, maar ook kleiner op schaal). Deze verhoudingen geef ik vervolgens in diverse lagen, in twee kleuren weer. De ene kleur laat de overeenkomstige lengtes zien, de andere kleur geeft het verschil in lengtes aan. Van veraf is het een diep monochroom kleurvlak waar je bijna in lijkt te verdwijnen, maar van dichtbij zie je de details. Mijn doeken zie ik als 2½ D objecten, de randen schilder ik daarom altijd mee. Deze portretten schilder ik in opdracht. 


Mijn Cork Friends zijn kleine objecten van kurk (formaatje tompouce; 12 x 6 x 4 cm), beschilderd in een geometrisch patroon in één of twee kleuren, bedoeld om neer te zetten of aan de wand te hangen; solo of juist met meer tegelijk. Een kleine, minimalistische ‘color spot’. Aan de achterzijde bevindt zich in het midden een ingefreesd RVS ringetje; je kunt zelf kiezen of je ze verticaal of horizontaal ophangt en wat de boven- of onderkant is. Een op maat gemaakt doosje en een betonspijker worden bijgeleverd. Deze kleurrijke ‘vrienden’ gaan als warme broodjes over de toonbank in binnen- en buitenland !

Mijn lumières de Saris (comme tu dis Paris ;) zijn design kandelaars gemaakt van vintage porseleinen schotels + een koperen dopje. En ook dèze gaan als warme broodjes…