Interieuradvies en interieurstyling _ Ik adviseer mensen bij het vormgeven van hun woonruimtes. Ik laat ze hun interieur meer karakter geven met bijvoorbeeld (vintage) design items, klassieke (erf)stukken, kunstwerken en mooie planten in combinatie met het ‘uitlichten’ van persoonlijke spullen zoals souvenirs van gemaakte reizen. Daarvoor kijk ik in de bestaande ruimtes altijd eerst naar de verhoudingen, de zichtlijnen, de (natuurlijke) lichtbronnen, de vormen, de kleuren, de materialen en naar de mensen die er wonen. Vaak is er al veel goed en prettig, maar ontbreekt het aan ‘iets’. Dat ‘iets’ is wat ik vervolgens probeer te ontrafelen en vorm ga geven; precies zoals iemand het wil, maar dan anders ;)


Aankoopadvies _
Iets veranderen in huis hoeft dus niet altijd meteen een lang of ingewikkeld proces te zijn met een compleet interieurplan, maar soms is het welkom als er toch even een professional op dat gebied meekijkt. Zo geef ik, behalve uitgebreidere adviezen, ook kortere online advies-sessies; iemand stuurt dan foto’s of een filmpje van de ruimte waar het om gaat en van een bepaald woon-item op het internet, in een (web)winkel, galerie of bij een kunstuitleen. Vervolgens kijk ik mee naar deze mogelijk geschikte aankoop of ik doe concrete suggesties voor iets anders moois en waar dit te vinden is. Het kan dus gaan om een bepaald vloerkleed, nieuwe gordijnen, een andere bank, een grote plant of misschien alleen maar om een passende bijzettafel, maar ook om een echt kunstwerk en hoe dit zo mooi mogelijk op te hangen of neer te zetten. Deze online adviezen geef ik voor 15 euro per kwartier, 20 euro per twintig minuten enz.


Totaalplan _
 
Soms is er meer nodig en maak ik op basis van iemands wensen een uitgebreider – of compleet interieurplan. De ruimte(s) zie ik in zo’n geval natuurlijk graag in het echt. Vervolgens maak ik een moodboard om een sfeer neer te zetten en ontwerp ik een plattegrond met de mogelijkheden. Zodra er enthousiasme is voor de plannen ga ik desgewenst voor iemand woonshoppen, richt ik de ruimte(s) in en style ik het geheel. En mochten er ideeën voor kleine of grote verbouwingen uit voortvloeien dan heb ik diverse connecties om ook dit te ontwerpen en/of vakkundig uit te laten voeren.


Inspiratie _ Is dit (ongeveer) precies wat je wilt, bel of mail me dan gerust voor een online advies of een afspraak ter plaatse. Een ruimtelijker huis met meer karakter en veel sfeer begint voor mij hoe dan ook met een wederzijds geïnspireerde blik!

 

locatie foto’s / woonboerderij uit 1914 in Drenthe
styling / Saris van Twillert

 

IMG_7763
IMG_3414_lichter
IMG_2274

 

_ ‘Het interieur als spiegel van de ziel
(of van de ziel die we willen zijn?)’
/ Mario Praz